VEDONLYÖNTI

Vedonlyönti on nykyään aivan uskomattoman suosittua. Lähes jokaiseen urheilutapahtumaan on tarjolla kohteita, jonka lisäksi vetoa voi lyödä vaikka TV-ohjelmista. Urheiluvedonlyönti on kuitenkin vedonlyönnin muodoista ylivoimaisesti suosituin. Vedonlyönti ammattinakin alkaa olemaan koko ajan hyväksyttävämpi, eikä se enää kummastuta niin paljon, kuin vaikka viitisen vuotta sitten. Nykyään kuulee myös termiä ”vedonlyöntisijoittaminen”, jota varsinkin vedonlyöntiammattilaiset käyttävät. Voitollinen vedonlyönti on tarkkaa laskelmointia ja datan hyödyntämistä, jotta voi pärjätä vedonlyöntiyhtiöitä vastaan pitkässä juoksussa.

Urheiluvedonlyönti käännetään ulkomailta sanoista Sports Betting. Tämä on termi, johon yleisimmin törmää, kun selaa ulkomaalaisia vedonlyöntisivuja. Kyseinen termi tarkoittaa kaikkea mahdollista urheilua aina vesipoolosta jalkapalloon.

Suomessa on myös termi tälle, jonka kotimainen Veikkaus on lanseerannut omana pelinään. Kyseessä on Pitkäveto, joka tarkoittaa samaa asiaa, kuin urheiluvedonlyönti. Tästä koko kansan pelistä kuulee myös puhekielessä lempinimiä ”pive” tai ”pitkis”.

URHEILUVEDONLYÖNTI NETISSÄ

Siinä missä urheiluvedonlyönti on suositumpaa kuin koskaan, on myös vedonlyöntiyhtiöitä tarjolla pilvin pimein. Uusia vedonlyöntiyhtiöitä nousee kuin sieniä sateella, jonka takia kannattaa olla tarkkana mille yhtiölle rahojansa tallettaa. Vastapainona tälle, on vedonlyöntibonuksia saatavilla enemmän kuin koskaan. Bonuksia metsästämällä voi saada jopa tuhansia euroja pelirahaa, kunhan vain läpäisee kierrätysvaatimukset.

Voitollinen vedonlyönti perustuu pitkälti kertoimien kilpailuttamiseen, joten kannattaa ehdottomasti jakaa kassa monelle eri vedonlyöntiyhtiölle. Voit myös käyttää nettilompakoita, joiden avulla raha siirtyy nopeasti yhtiöiden välillä. Ulkomaalaisilla vedonlyöntiyhtiöillä on lähes poikkeuksetta paremmat kertoimet kuin Veikkauksella. Kotimainen Veikkaus ei ole palautusprosenttien kanssa lähelläkään sitä tasoa, mikä nykypäivänä vaaditaan voitollisen vedonlyönnin harjoittamiseen.

Urheiluvedonlyönti netissä
Urheiluvedonlyönti netissä

Prematch-vedonlyönti

Prematch-vedonlyönti tarkoittaa vetojen asettamista ennen ottelun alkamista. Kohteet saattavat aueta jo viikkoja ennen ottelutapahtuman alkua ja ovat pelattavissa aina avausvihellykseen asti. Kertoimet elävät kuitenkin jatkuvasti, joten kannattaa laittaa vedot hyvissä ajoin sisään, eikä jäädä vartomaan.

Yleensä parhaat kertoimet ovat ns. avauskertoimia, jolloin markkina ei ole ehtinyt muokata kertoimia mihinkään suuntaan. Myös kokoonpanouutiset liikuttelevat kertoimia. Kertoimia voi liikuttaa joko vedonlyöjät, tai itse vedonlyöntiyhtiö, jos he kokevat kyseisten poissaolojen merkitykset tarpeeksi mittaviksi.

Live-vedonlyönti

Live-vedonlyönti tarkoittaa vedon lyömistä kesken ottelun. Live-vedonlyönti on nykyään erilaisten tilastopalveluiden takia aivan älyttömän suosittua. Vedonlyöjät koittavat jatkuvasti pitkin ottelua hakea etua markkinaa vastaan alati muuttuvilla pelitapahtumilla. Live-vedonlyönti tarjoaa myös mahdollisuuden varmistella asettamiasi prematch-vetoja, jos ottelun kulku ei näytä suotuisalta.

Urheiluvedonlyönti on parantuneiden livevetomahdollisuuksien takia suositumpaa kuin koskaan. Nykyään live-vedonlyönti tarjoaa pitkälti samoja kohteita, kuin prematch-vedonlyönti, joten valinnanvaraa löytyy isosti. Live-vedonlyöntiä kannattaa ehdottomasti pelata ulkomaalaisilla yhtiöillä, sillä kotimainen Veikkaus ei tässäkään osa-alueessa pärjää ulkomaalaisia kilpailijoitaan vastaan.

VEDONLYÖNTI: KOHTEET & KERTOIMET

Erilaisia kohteita on tarjolla enemmän kuin koskaan ennen. Nykyään voit lyödä vetoja lähes mistä tahansa korkeilla kertoimilla. Kilpailu vedonlyöntialalla on todella kovaa, joka puskee vedonlyöntiyhtiöt nostamaan palautusprosenttiaan jatkuvasti. Saat siis kertoimia säännöllisesti kilpailuttamalla todella hyviä hintoja kohteillesi. Tämä lisää luonnollisesti myös mahdollisuuttasi onnistua voitollisessa vedonlyönnissä.

Vedonlyönti kohteet ja kertoimet
Vedonlyönti kohteet & kertoimet

Kohteet

Kohteita on vedonlyöntimarkkinoilla enemmän kuin koskaan ennen. Voit lyödä vetoa lähes jokaisesta asiasta, mikä vain mieleesi tulee. Esimerkiksi jalkapalloon pystyt veikkaamaan, vaikka sivurajaheittojen määrää, joka ei todellakaan olisi onnistunut vielä muutama vuosi taaksepäin.

Kohdevalikoimissa on tarjolla myös iso liuta erilaisia tasoitusvetoja, maalimäärävetoja tai pelaajakohtaisia vetoja. Parhaan kokemuksen urheiluvedonlyönnille saat, kun suuntaan ulkomaalaisille peliyhtiöille. Kotimainen Veikkaus tarjoaa todella vähän kohteita verrattuna ulkomaisiin yhtiöihin. Esimerkiksi aasialaiset tasoitusvedot, jotka ovat jo jokaisen ulkomaalaisen yhtiön vakiokamaa, puuttuvat Veikkaukselta täysin.

Kertoimet

Kertoimet ovat niin ikään parempia kuin koskaan, joten voitollinen vedonlyönti on erittäin mahdollista nykypäivänä. Kilpailuttamalla kertoimet pääset todella usein pelikohteessa positiiviseen odotusarvoon, sillä kertoimet heittelevät vedonlyöntiyhtiöiden välillä todella suuresti. Myös ns. arbitraasi-vedot, ovat nykypäivänä yleisiä. Tavoitteena on siis pelata kohde tukkoon, mutta siten, että palautusprosentiksi tulee yli 100. Täten teet voittoa ilman riskiä tappiosta. Ota kuitenkin huomioon, että arbitraasit ovat useilla vedonlyöntiyhtiöillä kiellettyjä.

Ulkomailta löytyy monia vedonlyöntiyhtiöitä, jotka tarjoavat aivan älyttömiä palautusprosentteja. Suosituimpiin lajeihin palautusprosentit saattavat hipoa jopa sataa. Kertoimissakin Veikkaus jää valitettavasti pahasti jälkeen. Palautusprosentit ovat jopa kymmenen prosenttia heikompia, kuin ulkomaalaisilla vedonlyöntiyhtiöillä, joten Veikkauksen kertoimien pelaamien ei todellakaan ole pitkässä juoksussa kannattavaa.

Erilaiset vedonlyöntikohteet

Erilaisia vedonlyöntikohteita on nykyään aivan valtavasti, joka tekee urheiluvedonlyönnistä mielenkiintoisempaa kuin koskaan. Tämä avaa hyvän mahdollisuuden myös voitolliseen vedonlyöntiin, sillä jokainen kohdeosio tarjoaa aina mahdollisuuden edun löytämiseen. Kohteita on tavallisista tasoitusvedoista aina erikoisvetoihin, joissa on yleensä todella korkeat kertoimet. Nykyään voi myös yhdistellä montaa kohdetta yhden matsin sisällä ns. ”Bet builder” –ominaisuudella.

Erilaiset vedonlyöntikohteet
Erilaiset vedonlyöntikohteet

1X2 Lopputulos

1X2-vedoissa veikataan kylmästi ottelun voittajaa ilman hienouksia. Tarjolla ovat siis kotivoitto, tasapeli sekä vierasvoitto. Näissä vedoissa kertoimet ovat yleensä jakautuneet epätasaisesti. Varsinkin jalkapallossa ja koripallossa saattaa altavastaajilla olla ihan käsittämättömiä kertoimia. Vedonlyönti todellakin palaa alkujuurilleen tässä pelkistetyssä vetotyypissä.

Moneyline

Moneyline, eli suomalaisittain lopullinen voittaja. Kyseinen veto on siis hyvin samankaltainen kuin 1X2, mutta tasapeli on otettu vaihtoehdoista pois. Esimerkiksi koripallossa lähtökohtaisesti kaikki vedot ovat moneyline-vetoja. Myös jääkiekossa kohde on suosittu, sillä ottelu ei voi päättyä tasapeliin. Koripallon lisäksi mm. Tennis ja baseball -vedot ovat aina moneyline-vetoja.

Tulosveto

Tulosveto ja hupivedonlyönti kulkevat vahvasti käsi kädessä. Urheiluvedonlyöntiin voi hakea lisäjännitystä veikkaamalla ottelun lopputulosta. Tulosveto tarjoaa usein todella korkeat kertoimet, sillä todennäköisyys saada tulosveto oikein on todella pieni. Tulosvetoja on kuitenkin tarjolla laajasti nykypäivänä, ja sitä voi halutessaan lyödä vaikka koripalloon, jos vain olo tuntuu onnekkaalta.

Double Chance

Double Chance tarjoaa nimensä mukaisesti kaksi mahdollisuutta saada veto oikein. Vetoja on muodossa kotivoitto/tasapeli, tasapeli/vierasvoitto tai kotivoitto/vierasvoitto. Suomessa termi kulkee suoralla käännöksellä, eli tuplamahdollisuus. Pelaat siis kolmesta mahdollisesta lopputulosvaihtoehdosta kahta, joten prosentit osumasta ovat usein puolellasi.

Yli / Alle – Pistemäärät ja maalimäärät

Yli ja alle -vedot ovat todella suosittuja nykypäivänä. Urheiluvedonlyönti tarjoaa ottelun voittajan veikkaamisen mahdollisuuden veikata maali tai pistemääriä. Kyseinen vetomuoto on todella suosittu, ja varsinkin tasaisiin otteluihin, voi välillä löytyä parempi pelikohde maalimääristä. Nämä kohteet kuuluvat kaikkien vedonlyöntiyhtiöiden vakiovalikoimaan, joten löydät nämä myös varmasti omalta lempiyhtiöltäsi.

Asian Handicap

Asian Handicap on mullistanut urheiluvedonlyönnin täysin. Näiden kohteiden avulla voitollinen vedonlyönti on myös entistä helpompaa, kun voit pätkiä tasoituksia halutessasi puolikkaisiin. Aasialaiset tasoitusvedot tarjoavat siis myös neljännestasoituksia, jotka vähentävät riskiä huomattavasti. Aasialaisia tasoitusvetoja on saatavilla myös maalimäärävedoissa, jotka helpottavat voitollisen vedonlyönnin harjoittamista huomattavasti. Aasialaiset linjat tarjoavat yleensä aina myös markkinoiden parhaat kertoimet, joten kannattaa tarkistaa aina aasialaiset linjat, ennen kuin lyöt vedot sisään.

Handicap kohteet mullistivat vedonlyönnin
Handicap kohteet mullistivat vedonlyönnin

European Handicap

Eurooppalainen tasoitusveto on tasoituksista pelkistetympi. Tasoitusvedoissa pelataan kokonaisia maaleja, joten tarjolla on aina kolme tulosvaihtoehtoa. Neljännestasoituksia tai ns. push -mahdollisuutta ei eurooppalaisissa tasoitusvedoissa ole. Kertoimetkin ovat yleensä heikompia kuin aasialaisissa tasoituksissa, joten kannattaa ensisijaisesti valita pelikohteet aasialaisista tasoituksista.

Pelaajavedot

Urheiluvedonlyönti tarjoaa nykyään myös mahdollisuuden lyödä vetoa siitä, miten suosikkipelaajasi suoriutuu. Pelaajavetojakin on nykyään melkein jokaisesta tilastokategoriasta, joten otteluun saa taatusti halutessaan lisäjännitystä. Vetoa voit lyödä vaikka maalintekijästä, syötön antajasta tai vaikka keltaisen kortin ottajasta. Tarjolla on myös muita kohteita, joten käy katsomassa omalta lempisivustoltasi, löydätkö jotain mielenkiintoisia pelaajavetoja.

Erikoisvedot

Erikoisvetojakin on tarjolla aivan uskomattomia määriä nykyään. Voit lyödä vetoa vaikka Yhdysvallan dollarin kurssista, Brittien kuningasparin lapsen nimestä tai kotimaisen Big Brotherin voittajasta. Nämä ovat kuitenkin yleensä hassutteluvetoja, eikä voitollinen vedonlyönti liity näihin mitenkään. Näitä erikoiskohteita voi myös käydä kysymässä vedonlyöntiyhtiön asiakaspalvelusta, jos on joku tietty kohde mielessä. Jos olet onnekas, saattaa vedonlyöntiyhtiö suostua pyyntöösi ja saat haluamasi kohteesi pelattavaksi.

MILLÄ SIVULLA KANNATTAA VEDONLYÖNTIÄ?

Voitollinen vedonlyönti ja Veikkaus eivät kulje käsi kädessä. Käytä siis lähtökohtaisesti ulkomaalaisia vedonlyöntiyhtiöitä. HCB suosittelee ehdottomasti pitämään tiliä mahdollisimman usealla vedonlyöntiyhtiöllä, jotta voit kilpailuttaa jokaisen pelaamasi kertoimen. Urheiluvedonlyönti on myös melkoinen elämys nykyään, joten kannattaa koluta eri sivustoja läpi, jotta saat siitä kaiken irti.

Voitollinen vedonlyönti on varmasti kaikkien tavoite. Tätä helpottaa nykyään aivan älyttömän suuret bonukset, joita pelaajalle tarjotaan. Varsinkin tervetuliaistarjouksina saatavat talletusbonukset kannattaa aina hyödyntää. Jos sinulta ei vielä löydy tiliä monelle sivustolle, voit lunastaa jopa tuhansia euroja pelirahaa, vain rekisteröitymällä eri sivustoille. Voitollinen vedonlyönti on siis enemmän kuin mahdollista nykyään.

VOITOLLINEN VEDONLYÖNTI

Voitollinen vedonlyönti on monen tapahtuman summa. Jokainen nykyään voitollisesti pelaava pelaaja on varmasti maksanut ns. oppirahat, eli hävinnyt vedonlyöntiuran alkuaikoina roimasti rahaa. Dataa on saatavilla nykyään enemmän kuin koskaan, joka voi auttaa pelaajaa, mutta tämä sama data on myös vedonlyöntiyhtiöiden käytettävissä. Vedonlyöntiyhtiöt ovat massiivisia koneistoja, joiden päihittäminen vaatii pitkässä juoksussa aivan järkyttävän paljon työtä ja kokemusta.

Voitollinen vedonlyönti on kuitenkin erittäin mahdollista alkuvaikeuksien jälkeen. Kannattaa hyödyntää kaikkea oppia, jota voit kokeneilta vedonlyöjiltä saada. Lisäksi kannattaa masteroida yksi sarja tai laji, johon keskityt täysillä ja pystyt löytämään positiivisen odotusarvon kertoimet. Kertoimien kilpailuttaminen on myös hyvin tärkeää. Jokainen kohde minkä pelaat, on syytä tehdä markkinoiden parhaalla kertoimella, jotta saat parhaan mahdollisen odotusarvon kohteellesi.

Voitollinen vedonlyönti
Voitollinen vedonlyönti

Kerroinvertailu

Kerroinvertailu on yksi voitollisen vedonlyönnin tärkeimmistä elementeistä. Urheiluvedonlyönti tarjoaa nykyään niin laajat markkinat, että samat kohteet ovat kymmenillä sivustoilla eri kertoimilla. Kertoimet voivat heitellä useita kymmenyksiä eri sivustojen välillä, joten on ehdottoman tärkeää, että nappaat aina sen parhaan tarjouksen talteen.

Voitollinen vedonlyönti mitataan vuosien tuloksilla, joten otantaan sisältyy tuhansia kohteita. Vaikka vetoa lyödessäsi ei suuremman kertoimen metsästys tunnu isolta asialta, syntyy juuri tästä pienestä asiasta käänteentekevä ero. Urheiluvedonlyönti voi siis jännityksen lisäksi tuoda sinulle lisätienestejä, joten kannattaa aina ottaa kaikki ylimääräinen kotiin päin.

Vedonlyöntivihjeet

Vedonlyöntivihjeet ovat loistava apuväline, joita kannattaa ehdottomasti lukea. Vedonlyöntivihjeistä voit oppia valtavasti uutta, joka kehittää sinua vedonlyöjänä. Vihjeitä ei aina ole pakko peesata suoraan, vaan voit lukea vihjeen myös oppimismielessä. Urheiluvedonlyönti sisältää kymmeniä lajeja ja satoja sarjoja, joten on luonnollista, ettet voi itse hallita näitä kaikkia. Tästä syystä kannattaa hyödyntää netistä löytyvää tietotaitoa.

Voitollinen vedonlyönti on myös mahdollista pelkästään peesaamalla. Kun tiedät vihjaajan, jolta löytyy vuosikausien positiivinen vedonlyöntirekordi, voit tätä peesaamalla päästä hyvin suurella todennäköisyydellä voitolle. HCB tarjoaa myös ilmaiset vedonlyöntivihjeet kaikkiin suosituimpiin sarjoihin. Kaikki vihjeet ovat kirjoitettu ammattilaisten toimesta, joten kannattaa ehdottomasti ottaa ilmaiset vihjeet tarkkailuun.

Vedonlyöntibonukset

Urheiluvedonlyönti on nykyään niin suosittua, että asiakkaista käydään kova kilpailu. Tarjolla on todella paljon erilaisia vedonlyöntibonuksia, joilla yritetään houkutella asiakkaita. Vedonlyöntibonukset kannattaa lähtökohtaisesti aina hyödyntää, sillä ne ovat ilmaista rahaa. Bonukset voivat olla talletusbonuksia, ilmaisvetoja, riskittömiä vetoja tai vaikka hävityn rahan palauttamista.

Voitollinen vedonlyönti on tästä syystä erittäin mahdollista nykyään. Voit moninkertaistaa oman pelikassasi vain tekemällä tilejä eri sivustoille. Suurimmat vedonlyöntibonukset ovat monia satoja euroja, ja trendi on pelkästään nouseva. Myös kierrätysvaatimukset laskee jatkuvasti, joten nykyinen tilanne todellakin hellii vedonlyöjiä.

YHTEENVETO – VEDONLYÖNTI NETISSÄ

Vedonlyönti netissä on helpompaa kuin koskaan. Tarjolla on monia luotettavia sivustoja, jotka lyövät suomalaisen Veikkauksen laudalta. Paremman kohdevalikoiman ja korkeampien kertoimien lisäksi peliyhtiöiden tarjontaan kuuluvat myös suomalaisten suosimat moniveto ja vakio, joten pelattavaa todella riittää. Ulkomaalaisilta vedonlyöntiyhtiöiltä saa myös vedonlyöntibonuksia, jotka auttavat sinut alkuun, kun rekisteröidyt sivustolle. Bonuksena voi saada jopa satoja euroja pelirahaa, jotka takuuvarmasti antavat pelikassaasi nostetta.

Urheiluvedonlyönti kokonaisuudessaan on paljon miellyttävämpi kokemus netissä. Tarjolla on todella paljon enemmän kohteita, jonka lisäksi kertoimet ovat aina korkeampia. Voitollisen vedonlyönnin yksi tärkeimmistä aspekteista on juuri kerroinvertailu, joka antaa riittävän syyn pelata vetosi netissä. Ulkomaalaisilla vedonlyöntiyhtiöillä pääset paljon suuremmalla todennäköisyydellä voitolle, joten kannattaa ehdottomasti suunnata täydellisen urheiluvedonlyöntikokemuksen perässä ulkomaille.

USEIN KYSYTYT KYSYMYKSET

MITÄ VEDONLYÖNTI ON?


Vedonlyönti tarkoittaa sitä, että voit lyödä vetoa tietyn tapahtuman lopputuloksesta tai sen tapahtumista. Vedonlyöntiä on nykyisin tarjolla monessa eri muodossa, ja perinteisten ”kioskilappujen” lisäksi voit lyödä vetoa netissä.

Vedonlyöntiyhtiöitä löytyy maailmasta pilvin pimein, ja erilaisia pelikohteita on tarjolla uskomaton määrä. Voit lyödä vetoa oikealla rahalla turvallisesti käytännössä mistä tahansa asiasta, ja mikäli vetosi osuu, voitat itsellesi oikeaa rahaa.

MITEN VEDONLYÖNTI TAPAHTUU?


Vedonlyönti on nykyisin helppoa kuin heinänteko. Sinun tulee vain rekisteröityä tai kirjatua vedonlyöntisivustolle ja sinulla on oltava pelitilillä rahaa haluamasi määrä. Tämän jälkeen sinä valitset tietyn kohteen jonka haluat pelata, mikäli kerroin miellyttää.

Voit valita kohteen vetokupongille, jossa asetat vedon panoksen ja lyöt vedon sisään. Usein sinun täytyy vielä vahvistaa veto ennen sen hyväksymistä, jotta lyöt varmasti haluamasi vedon.

MIKÄ ON SINGLE-VETO?


Single-veto on yksittäisen kohteen veto, jossa vetokupongilla on vain yksi kohde. Single veto on kaikista yleisin pelimuoto, ja sen toimintatapa on helppo ymmärtää. Single vedon voitto on panos kertaa kerroin (Panos * Kerroin).

Mikäli lyöt 100 euron panoksella kohteeseen, jonka kerroin 2,00 saat vedon osuessa pelitilillesi 200 euroa. Olet siis tehnyt tässä tapauksessa 100 euroa nettovoittoa.

MIKÄ ON LIVE-VETO?


Live-veto tarkoittaa vetoa, joka on lyöty käynnissä olevasta ottelusta. Live-vedonlyönti on nykyisin hurjan suosittua ja erilaisia live-kohteita on tarjolla kellon ympäri vuoden jokaisena päivänä.

Voit lyödä vetoa esimerkiksi ottelun voittajasta, maalimäärästä tai vaikka maalintekijästä samalla kun katselet matsia. Live-kohteita on tarjolla suosituimpien sarjojen lisäksi myös pieniin lajeihin sekä kilpailuihin, joten tarjontaa todella riittää.

MIKÄ ON YHDISTELMÄVETO?


Yhdistelmäveto on useasta kohteesta lyötävä veto. Yhdistelmävedossa vetokupongilla on aina vähintään kaksi kohdetta, ja veto voittaa vain, jos kaikki kohteet ovat oikein. Kohdemäärästä riippuen yhdistelmävedot tunnetaan myös muilla lempinimillä, sillä esimerkiksi kahden kohteen veto on Tupla, kolmen kohteen vetolappua kutsutaan nimellä Tripla.

MIKÄ ON JÄRJESTELMÄVETO?


Järjestelmäveto on hieman monipuolisempi vetomuoto, jossa pelaaja voi voittaa, vaikka kaikki vetokohteet eivät menisi oikein. Mikäli valitset lapulle esimerkiksi neljä kohdetta, voit lyödä halutessasi neljä eri triplaa. Tällöin yksi triploista osuu, vaikka neljästä kohteesta yksi menisikin väärin.