14.10. UEFA Nations League: Suomi – Irlanti | Olympiastadionilla ei maaleilla juhlita

Ottelu alkaa: 14.10.2020 19:00

Alle 2.0 maalia

Panos
2.5/5

Irlannilla nihkeää

Irlanti ei ole Stephen Kennyn alaisuudessa onnistunut voittoja vielä nappaamaan. Irlanti pelasi viimeisimmän ottelunsa viime viikonloppuna Dublinissa, kun joukkue päätyi pistejakoon Walesin kanssa 0-0 -tuloksella. Irlanti oli pienissä ongelmissa ensimmäisellä puoliajalla, mutta toisella puoliajalla vihreäpaidat onnistuivat luomaan mukavan määrän maalipaikkoja. Tehottoman viimeistelyn vuoksi maaleja ei Dublinissa kuitenkaan nähty.

Irlannille huolia aiheuttivat viime viikolla lukuisat poissaolot, sillä vihreäpaidat menettivät riveistään monta pelaajaa juuri ennen ottelun alkua, kun pelaajat olivat olleet lähikontaktissa koronapositiivisen taustahenkilön kanssa. Pelillisesti Irlanti oli Walesia vastaan varsin tasapaksu, joka on toki tuttua Kennyn miehistöltä. Puolustussuuntaan Irlanti on hyvin kurinalainen, mutta hyökkäyspelaamisessa joukkueella on selviä ongelmia, vaikka joukkue muutaman laadukkaan maalipaikan Walesia vastaan onnistuikin luomaan.

Huuhkajat rutiinivoittoon

Markku Kanervan luotsaama Suomi kaatoi sunnuntai-iltana Bulgarian 2-0 lukemin, mutta selvistä lukemista huolimatta Huuhkajat eivät ottelussa liikaa vakuuttaneet. Erityisesti ottelun ensimmäisellä puoliajalla Bulgaria onnistui kiusaamaan Kanervan miehistöä raivokkaalla prässillä ja vauhdikkailla vastahyökkäyksillä, mutta vierailijoiden viimeiset ratkaisut jäivät heikoiksi.

Toiselle puoliajalle Huuhkajat tulivat ryminällä, ja Robert Taylor veikin Suomen 1-0 johtoon 52. peliminuutilla. Vaihdosta kentälle tullut Fredrik Jensen lisäsi johdon kahteen maaliin reilun tunnin pelin jälkeen, eikä Bulgaria onnistunut enää luomaan tarvittavaa loppurynnistystä kavennusmaalin aikaan saamiseksi. Suomi pääsikin ottelussa siis varsin helpolla, sillä Bulgarian puhti tuntui loppuvan vauhdikkaan ensimmäisen puoliajan jälkeen.

Vähämaalisuus kiinnostaa

Suomi lähtee kotiotteluunsa kertoimien valossa varsin selvänä suosikkina. Helppoa iltapuhdetta Huuhkajille ei kuitenkaan ole odotettavissa, vaikka Irlannin viime aikojen tulokset ovatkin surkeita. Irlanti kykenee puolustamaan erittäin kurinalaisesti koko joukkueen voimin, eikä Suomi ole tunnettu kovinkaan luovasta hyökkäyspelaamisesta. 

Laadukkaiden maalipaikkojen luominen voi siis osoittautua suureksi ongelmaksi Kanervan miehistölle, jonka vuoksi odotettavissa on vähämaalinen kamppailu. Vetolapulle napataan underia hyvällä kertoimella.

HALUATKO LISÄPOTKUA PELIKASSAAN?

Tsekkaa parhaat vedonlyöntibonukset meiltä!