Näin hallitset tappioita nettipokerissa

Välillä nettipokerissa tulee vastaan päiviä, jolloin asiat eivät mene suunnitelmien mukaan. Kätesi eivät vain tunnu toimivan ja potti liukuu kerta toisensa jälkeen vastustajan hyppysiin. Jokainen pokerinpelaaja on kokenut tämän tunteen, se kuuluu pelin luonteeseen.

Jotta pystyt käsittelemään tällaisia negatiivisia kokemuksia, tarjoamme sinulle muutamia strategioita, joiden avulla voit nousta takaisin jaloillesi ja jatkaa peliä itsevarmasti.

10 Strategiaa pokeritappioiden käsittelyyn

Ensiksi, yritä rauhoittua.

Tappioiden jälkeen ensimmäinen reaktio on todennäköisesti hirveä turhautuminen, jonka seurauksena haluat “kostaa” pelille. Tämä on ihmisen luonteelle tyypillinen reaktio, mutta pokerissa se voi johtaa paniikkiratkaisuihin ja harkitsemattomaan pelaamiseen. Anna itsellesi hetki aikaa vetää syvään henkeä, rentoutua ja tarkastella tilannetta objektiivisesti.

Toiseksi, muista tarkastella pelattuja käsiäsi ja arvioida, missä mahdollisesti mokasit. Älä kuitenkaan ole liian ankara itsellesi. Muista, että jokainen tekee virheitä pokerissa – se on olennainen osa peliä ja siitä kehittymistä.

Jos lopulta päätät, että tappiosi johtuivat todella juurikin huonoista päätöksistäsi, se käy hyvästä oppitunnista. Jos taas tappiosi johtuivat vain huonosta onnesta johtuvista pokerikäsistä, ei sinun tarvitse huolestua. Vaikka tällaiset tappiot tuntuvat turhauttavilta, niitä ei voi välttää ja ne kuuluvat pokeriin olennaisena osana.

Kolmanneksi, muista että pokerissa pienetkin odotukset voivat johtaa epärealistisiin tavoitteisiin tai ajattelutapoihin. Jos lähden jokaiseen peliin ajatuksella ”minun täytyy voittaa tämä”, se lisää painetta pelissä. Se mitä koet kun tappiot kasaantuvat, saattaa olla häkellyttävää. Muista, että pokeri on pitkän aikavälin laji.

Neljänneksi, on hyödyllistä muistella menneitä voittojasi. Tappion jälkeen, ennen kuin hyppäät toiseen peliin, anna itsellesi hetki miettiäksesi aikaisempia onnistumisia – se auttaa näkemään, että olet pitkällä aikavälillä sittenkin voittaja.

Viidenneksi, muiden pokerinpelaajien kanssa puhuminen on voimakas työkalu käsitelläksesi omia tappioitasi. Kukaan ei ymmärrä pokerinpelaajaa paremmin kuin toinen pokerinpelaaja. He tuntevat samat pelon, epätoivon ja hurmion tunteet kuin sinä, ja jotkut heistä ovat varmasti käyneet läpi samanlaisia kokemuksia kuin sinä.

Kuudenneksi, jos pelisi on ajautunut umpikujaan, voit harkita pokerimentorin etsimistä. Hyvä mentori on arvokas resurssi, joka on omistautunut auttamaan sinua saavuttamaan omat tavoitteesi.

Seitsemänneksi, jos tuntuu, että tappiot vain kasaantuvat eteen, voi olla parasta pitää tauko pokerista. Sen ei tarvitse olla pitkä tauko, ehkä vain päivän tai kahden mittainen, mutta se voi antaa sinulle aikaa resetoida ajatuksesi ja suhtautumisesi peliin.

Kahdeksanneksi, kannattaa harkita panosten pienentämistä, jos jatkuva häviäminen on aiheuttanut taloudellisia ongelmia. Ei ole mikään häpeä pelata halvemmalla – sisäisen pokerinpelaajasi on tärkeämpää selvitä hengissä vaikeina aikoina kuin yrittää todistaa jotakin pelaamalla kovilla panoksilla.

Yhdeksänneksi, pokerissa pitää muistaa ajattelu pitkällä tähtäimellä. Älä anna huonojen päivien lannistaa sinua. Äläkä varsinkaan anna yhden tappioputken pilata peliäsi.

Kymmenenneksi, pidä pelikassan tavoitteet selkeinä mielessäsi. Ne auttavat sinua pysymään motivoituneena ja keskittyneenä, eteenkin huonoina pelipäivinä.

Mikä on tärkeintä muistaa tappioiden sattuessa?

Viimeiseksi ja mahdollisesti tärkeimpänä, säilytä aina positiivinen asenne. Älä anna pokerin ylä- ja alamäkien lannistaa sinua. Ole toiveikas ja luota omiin taitoihisi – lopulta onnen päivät palaavat takaisin.

Kun pokeri tuo eteen haasteita, tärkeää on muistaa, että se on vain väliaikaista. Näitä vinkkejä noudattamalla voit paikata peliäsi, palata voittokantaan ja jatkaa pokerin parissa nauttimista. Muista, että pokeri on peli, joka tarjoaa sekä ylä- että alamäkiä. Joten, nähdään GG-pokerin  pokeripöydässä!